Julai 12, 2011

API..API..BERAPI !!!!

selepas adegan berlanggaran dengan kereta...
di tempat kerja pula...
sedang minum2 lepak2...

sedang minum-minum.......

tiba-tiba......
krrrriiiinnnnggggggggg..........................................................
lari ! lari ! api !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*peace* sempat lagi ambik gambar ketika kejadian lari dari api....



sampai di tempat berkumpul....semua orang terpinga-pinga *padahal dah tahu ada fire drill*


mr.Fire marshall memanggil semua pelajar beratur..
tetapi....ada juga yang mengambil kesempatan menjual budu pada orang ramai..(konon free tapi ni tektik je)*apa daaa...*

ada juga yang jual kepak ayam madu bakar..eh silap...ni bomba laa....mereka menunjukkan cara2 memadam api ye tuan-tuan dan puan-puan sekalian...

semua pelajar yang sedang berkumpul...ambik gambar api dan gambar abang2 bomba...

api tadi pun dipadamkan..lalu terhasillah asap tebal ini...bomba kata, jangan risau..asap ini tidak membahayakan kesihatan..cuma kena banyak minum air je....

dan ini lah hasilnya setelah api padam...good job encik bomba !!


setelah selesai latihan kebakaran..masing-masing sudah penat.....

selesai latihan kebakaran....selesailah mek marsha ni jual budu...pitih dapat banyok...pahni nak pegi kenduri kawen pula...ngandam pengantin katanya...haaaahhh...

cik pah yang masih belum berpunya sempat membuat ceramah umum tentang bahaya api kebakaran sebelum semua staff balik ke opis masing-masing..


dan tamat lah latihan kebakaran pada hari ini...........................
tetapi.....................
rupa-rupanya................................
di sebalik latihan ini.................................
ada saspek yang dikenal pasti telah menyebabkan ka'bakar'an kecil........
jeng ! jeng! jeng!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.









hahahahahaha..................-TAMMAT-







kasut&karipap: kalau tidak di'bakor' rokok, manakan dapat puntungnya....hahahahaha.......

11 ulasan:

  1. hahahahhhahahahahaahahahah... cm otak ujang karipap ni.. hahahahahaha..


    Lawak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jahahaah

    BalasPadam
  2. hahahaha....ujang je takmau ambik saya jadik penulis skrip...kekeke~

    BalasPadam
  3. xpe... sukma mau ambik jadi penulis.. nak????????? hahahah

    BalasPadam
  4. gaji berapa?????? hahahhaha....

    BalasPadam
  5. hoh. glamer muka sy kuar kt kasut karipap. :D

    BalasPadam
  6. hahahaha..cik Ta kan retisss...mestilah glemer...haha~

    BalasPadam
  7. 1000 sbulan.. nak... hahahahahahaahaaahahahah

    BalasPadam
  8. ekekekek....cntikla edit gambo cik karipap. suram2 gtu.

    BalasPadam
  9. keekkekek...cik pooh....masih bujang...

    BalasPadam
  10. malu la I......ishhhhhh budak tak baper besar ni.:-p

    BalasPadam
  11. hahaha..nasib baik abg saspek baju merah tu tak masuk komen...hahahahaha.....

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...